Levering torsdage i Københavnsområdet. Bestil senest onsdag kl. 12. Levering: 49kr - Gratis over 750 kr. Læs mere.

Gazpacho eller kold tomatsuppe

undefined

Tilberedningstid: Ca 30 minutter + mindst 30 minutters hviletid

Ingredienser:

750 gr flotte modne tomater

2 røde peberfrugter

1 agurk

1 skalotteløg

2 spsk solbæræblecidereddike

6 fed hvidløg

1 generøs sjat god olivenolie

Krydderurter, jeg ville nok sigte efter basilikum, bredbladet persille og merian

1 tallerkensmækker

2 æg

Kog de 2 æg, så de er på grænsen mellem at være hårdkogte og smilende. Put den skrællede agurk, tomaterne, 1½ peberfrugt befriet for kernerne, ½ skalotteløg, de pillede hvidløg samt olie og eddike i din rummelige blender sammen med halvdelen af krydderurterne - det hele skåret i grove stykker. Blend og juster konsistensen med olie. Smag suppen til med salt og peber. Juster evt med solbæræblecidereddike hvis du vil have mere syre i. Stil suppen på køl.

Anret suppen i skåle eller suppetallerkener. Skær den halve peberfrugt i julienne-tynde strimler og pynt på topppen af suppen. Del de to æg, tilføj et halvt til hver tallerken. Pynt med grofthakkede krydderurter og tallerkensmækker.

NB. Garniture til gazpacho er et af de steder hvor den andalusiske oprindelses trang til farver der stikker af, skal have helt frit løb! I den klassiske model blendes suppen fint, gerne suppleret med daggammelt brød opblødt i mælk for at give mere tyngde. Samme folk ville muligvis også fjerne kernerne fra agurk og endsige tomaterne før de blendes. Jeg kan godt lide at det sprøde træder frem, derfor denne her lidt grønnere og grovere version.

Tilbage til toppen