Levering torsdage i Københavnsområdet. Bestil senest onsdag kl. 12. Levering: 49kr - Gratis over 750 kr. Læs mere.

Helstegt kylling i æblecider med rodfrugter

undefined

Tilberedningstid: 45 minutter + 3 1/2 times ovntid (her spiser du nemt 6-8 personer)

Ingredienser:

Kylling og rodfrugter

1 hel kylling (ca 2,2 - 2,4 kg)

1 kg kartofler

300 gr blandede gulerødder

300 gr rødbeder

Rigelig med olivenolie

Salt og peber

Oregano

Verbena

Timian

Rabarberkompot

500 gr rabarber

200 gr sommerhonning

Evt anisisop

Agurkesalat

1 agurk

1 dl æblecidereddike

2 spsk flydende honning

Pynt

1 håndfuld ærteskud

1 sommeræble (fx Colina der har god frisk syre)

Skær agurken i helt tynde skiver. Bland honning og eddike i en lage og smag til med salt og peber. Bland med agurkerne og tildækkes.

Varm ovnen til 200 grader. Skær de skyllede rabarber i mundrette stykker og tildæk med honning og anisisop. Bag i 10-15 minutter. Køl ned til servering. Pynt evt med anisisopblomsten umiddelbart før servering.

Skru ovnen ned til 160 grader. Gør grøntsagerne rene og skær dem i mundrette stykker. Grøntsagerne lægges blandet sammen med timian i en bradepande eller et rigeligt stort ildfast fad. Placer kyllingen i midten. Hak de øvrige urter og gnid dem ind i kyllingen. Giv godt med olie og salt og peber til det hele. Steges ca 3 ½ time eller til kødet er mørt og stegesaften klar. Rør med jævne mellemrum, så kraften fra kyllingen blandes med kartofler og hældes over kyllingen så skindet bliver sprødt. Skær det skrællede æble i små tern og kast det over kylling og rodfrugter 10 minutter før kyllingen er klar. Pynt rabarberkompot med ærteskuddene. 

Server det hele samlet.

NB. Dorthes kyllinger kræver noget tilberedning, men belønningen er også derefter. Kødet har struktur og derfor foretrækker jeg en langsom stegning ved lav temperatur for at sikre at kødet forbliver saftigt. Suppler evt ovenstående med en grøn salat - det kan være rart med noget friskhed i den ellers tunge ret.

Tilbage til toppen