Levering torsdage i Københavnsområdet. Bestil senest onsdag kl. 12. Levering: 49kr - Gratis over 750 kr. Læs mere.

Kornotto med kyllingekraft og ost

undefined

Tilberedningstid: Ca. 45 minutter

Ingredienser:

200 g hele hvedekerner

2 runde skalotteløg

⅓ liter kraft og saft af den kylling du lavede en af de forrige dage

¼ liter vand eller anden vaede

1 kvart Mønchego

4 spsk fromage blanc

1 stor dusk timian

1 lille bakke aerteskud

Olivenolie

Kog kernerne op i ¼ liter vand i et par minutter - skum af hvis nødvendigt. Skru ned og tilsaet kraften. Tilsaet de meget finthakkede chalotteløg og timian uden stilken. Lad simre i 20 minutter.

Når kornene er ved at vaere møre og konsistensen i kornottoen er rigtig (dvs tung men lind), så tilsaettes fromage blanc og ¾ revet Mønchego. Smag til med salat og peber. Rør de skyllede aerteskud i. Pynt med den sidste revne ost og evt lidt timian og de sidste skud.

NB. Hvis du tilfaeldigvis har vaeret ude at plukke de flotteste rørhatte under bøgetraerne i det våde sensommervejr (eller fandt champignoner på tilbud i Brugsen), så kan du fx også sagtens stege dem i timian, chalotteløg og persille og tilsaette dem til sidst, lige før osten. Og tilsvarende med andre gode ting, du taenker vil smage godt (ramsløg, spinat, kylling, eller noget helt fjerde). Hvis du vil have lidt mere frisk syre i retten (den er tung), så kan du evt også skaere nogle helt små aebletern (2 x 2 mm) du kan røre i til sidst.

Tilbage til toppen