Levering torsdage i Københavnsområdet. Bestil senest onsdag kl. 12. Levering: 49kr - Gratis over 750 kr. Læs mere.

Lamme-, aubergine og kartoffelgratin a la dansk moussaka

undefined

TIlberedningstid: ca. 40 minutter + 50 minutter i ovnen.

Ingredienser:

500 gr lammekød

3 auberginer

2 gule løg

6 fed hvidløg

8 modne tomater

500 gr store kartofler

3 duske timian

3 duske oregano

2 glas aroma æblevin - du kan også erstatte det med en frugtigt rødvin

En dusk salvie

150 gram kvart Tommelille (eller anden god fast ost)

30 gr hvedemel

1 klump smør (ca en stor spiseske)

½ liter gedemælk

Godt med olivenolie

Kog kartoflerne. Skær dem i tynde skiver når de er kølet lidt af.

Skær auberginerne i tynde skiver, dyp dem i olie og steg dem på bagepapir i ovnen ved 200 grader i ca 15 minutter.

Steg imens de finthakkede løg og hvidløg i olivenolie i en stor gryde sammen med lammekødet og salvien til det tager farve. Hæld vinen i og kog op. Tilsæt de hakkede tomater sammen med oreganoen og timianen. Lad det simre ved svag varme i ca. 20 minutter til konsistensen er god. Rør i det undervejs, så det ikke klumper eller brænder på.

Lav din gedebechamel. Smelt din klat smør, rør melet i og tilsæt mælken lidt af gangen under omrøring. Konsistensen skal være lind og uden klumper. Sovsen skal koges igennem i mindst et par minutter for at den melede smag ikke dominerer.

Anret det hele i et stort, smurt ovnfast fad. Lav to eller tre lag med kødsauce, aubergineskiver, kartofler og bechamel. Bland den revne ost i det sidste lag bechamel og sørg for at det dækker hele overfladen. Bag skønheden ved ca 180 grader i 45-60 minutter. (Hint, den skal være gyldenbrun, ikke sort på overfladen ;)).

Det er en tung fætter, så spis gerne lidt grøn salat til og gå en aftentur når I har spist :)

PS. Nogen ville pille kartoflerne. Salte auberginerne let for at trække væden ud af dem før stegning. Rive muskatnød i bechamelen. Andre igen ville bare hælde Mornay sauce eller andet skrald i. Grækerne ville måske undre sig over hvad kartoflerne lavede i retten - og i stedet tilsætte kanel. Og så meget andet. Her er det lidt mere rustikt og lidt mere lige på. Men bare giv den gas derhjemme, og husk at fortælle os bagefter hvad I gjorde og hvad I bedst kan lide… :)

Tilbage til toppen