Levering torsdage i Københavnsområdet. Bestil senest onsdag kl. 12. Levering: 49kr - Gratis over 750 kr. Læs mere.

Tortilla: Spansk kartoffelæggekage med aioli (forret/tapas/hovedret)

undefined

Tilberedningstid: 40 minutter

Ingredienser:

½ kg kogefaste kartofler

1 stort løg (eller 2 mindre)

8 æg

1 rød peberfrugt

Salvie

Bredbladet persille

2 dl olivenolie

1 æggeblomme

2 fed hvidløg

Lidt æblecidereddike

Varm din ovn til 200 ℃. Bag den vaskede peberfrugt hel. Flå skindet af og skær den i fine strimler. Sluk for ovnen og lad strimlerne stå på et lille fad.

Aioli er velsagtens bare en anden måde at sige hvidløgsolie. Og lave det på: Knus hvidløget. Pisk en stuetempereret æggeblomme med lidt salt, en teske æblecidereddike samt hvidløget, og tilsæt lidt efter lidt i olivenolie 1-2 dl. Smag til.

Vask kartoflerne og skær dem i små tern af ca 1 x 1 cm. Varm en stor støbejernspande med høje skrå kanter med rigeligt olivenolie. Steg de kartoffelstykkerne med et par blade finthakket salvie i et par minutter - rør godt rundt. Hæld de finthakkede løg udover, mens der fortsat røres. Læg låg på til kartoflerne er møre. Rør derefter æggene sammen og hæld dem udover kartoffelblandingen. Læg låg på igen. Når æggene er stivnede i bunden vendes tortillaen - brug låget til din pande. Pynt tortillaen med peberfrugter og hakket persille. Server med aiolien til.

NB. Olien skal jo naturligvis være pivlækker hvis aiolien skal smage godt. Du kan evt skifte halvdelen af olivenolien ud med en mere smagsneutral olie, fx vindruekerneolie, raps- eller majsolie. Du kan også give den et skvæt citron i stedet for eddike hvis det kommer over dig - og på en tapasbar skal du ikke blive overrasket hvis de også har blandet krummen af en skive brød i. Prøv dig frem :)

Tilbage til toppen