Lammekoteletter med porrer

Som med alle opskrifterne, det enkle er det gode: Vi har maks fire ingredienser i spil. Her er det:

Som altid, olivenolie, salt og peber er næsten uomgængeligt. 

Hvis du nu er ude god tid i forvejen (mod forventning, yes, we know...), så ville en marinade med olivenolie og 2/3 af de rene, grofthakkede urter være smukt. I mindst en times tid hvor kødet står ude i køkkenet.  

Rens alle dine grøntsager, og skær dem ud så de ligger klar i de stykker du har lyst til at servere dem i. Dernæst, tænk: Al madlavning er logistik! Det hele skal ende med at være klar samtidig, så sørg for at størrelserne på dine koteletter og dine porrer går op i en højere enhed. 

Altså: Varm olien på en stor solid pande, tag resten af krydderurterne og dine (måske marinerede) stuetemperaturvarme koteletter og læg det hele forsigtigt på din varme pande. Pas på olie stænk på din hvide Christian Lacroix silkeskjorte. Eller i det hele taget. Du steger kødet rosa, det er lige når du kan se den klare kødsaft pible ud af kødet. Tilføj dine porrestykker i rette tid, de skal være gennemstegte, men have bid, og husk at tænke med at kødet mindst skal stå et par minutter efter det er færdigt.

Guds lam, Agnus Dei, er symbolet på menneskernes ofring til gud. Lammet er det udskårne nadverbrød - og som sådan bliver måltidet koblingen mellem gud og menneskerne. I alle fald, med det rigtige lammekød, vel tilberedt, vil englene synge. Og med et godt, kraftigt glas rødvin til, kan du måske også stemme i?