Din sundhed er helt afgørende. Sundhed, hygiejne og stærke immunforsvar er grundlæggende hos Frisk fra Gården. Vi går meget højt op i at du kan være fuldstændig tryg ved levering fra os under det aktuelle COVID-19 udbrud. Vi følger løbende udviklingen i myndighedernes retningslinjer og opdaterer efter behov vores interne procedurer herefter.


Med afsæt i Fødevarestyrelsens retningslinjer betyder det bl.a. at:

  • Vi arbejder og kommunikerer digitalt - og nødvendige møder afholdes under respekt for de fysiske afstandskrav. Det er typisk møder med leverandører der foregår udenfor, f.eks. i forbindelse med afhentning af varer. 
  • Vi sikrer løbende og konsistent håndvask og anvendelse af håndsprit efter Sundhedsstyrelsens retningslinjer og vi er opmærksomme på at sikre, at hverken vi eller vores samarbejdspartnere udviser de mindste symptomer på smitte.
  • Vores bude er instrueret i at undgå fysisk kontakt med dine varer i forbindelse med leveringen.

Sundhedsstyrelsen vurderer ikke at virus smitter gennem fødevarer i sig selv. Derimod spiller levering og modtagelse en rolle. Sundhedsstyrelsen skriver:


Det vides ikke præcist, hvor længe virus kan overleve på overflader, men det anslås, at det er fra få timer til nogle dage. Det afhænger meget af forholdene, f.eks. overfladen, temperatur, luftfugtighed m.v.


Det er dog vigtig at huske på, at man ikke kan smittes alene ved at røre ved genstande med virus på. Smitte kræver nemlig, at virus kommer i kontakt med slimhinder i mund, næse eller øjne. Du skal derfor ikke være bange for at røre ved ting, hvis du sørger for god håndhygiejne og er opmærksom på dine hænder. Vi anbefaler, at du sørger for at vaske hænder hyppigt og grundigt, herunder når du kommer hjem udefra, og at du undlader at røre ved dit ansigt, når du ikke har rene hænder. Se også under Hvordan holder jeg mine hænder rene?.


Kilder: sst.dk, fvst.dk.