GÅRDENE

Vores producenter er de bedste af deres slags i landet. De sætter en ære i at dyrke jorden ansvarligt og levere fødevarer af den allerhøjeste kvalitet.

Mange er biodynamikere, de fleste økologer - men vi sælger også fra producenter der ikke er certificeret. Det sidste gør vi dog kun, hvis vi har stor og velbegrundet tillid til forholdene i produktionen med afsæt i ovenstående principper.

Et fællestræk for alle producenter hos Frisk fra Gården er, at de tager ansvar for det levende omkring dem. De leverer også de mest velsmagende produkter med et markant højere næringsindhold. Og de bidrager positivt - ikke negativt - til udviklingen af jordkvalitet, dyrevelfærd, miljø og biodiversitet.

Hvor økologi i Danmark efterhånden er ved at blive mainstream, er biodynamikken fortsat mere nicheorienteret. Det er en skam. Mens vi kan blive klogere på sammenhænge og teknikker, er biodynamiske dyrkningsprincipper indbegrebet af ansvarlighed, for både forbrugere og producenter i dag og i generationerne frem.

Vi vil gerne vise kærligheden til arbejdet med fødevarer og frugten af det. Vi håber på, at vi ved at bringe producenterne tættere på slutforbrugerne kan bidrage til en konstruktiv dialog, ikke bare blandt hinanden, men også mellem land og by, mellem natur og industri, og mellem fødevare- og landbrugspolitik.

Mød producenterne nedenfor - eller klik ind på de enkelte producenter via deres produkter.

Founder image

Knuthenlund

Ildsjælen Susanne Hovmand driver Knuthenlund.

Fokus er på biodynamisk frugt og grønt, med afsæt i de lokale sorter. I dag er der færre hektar end tidligere og ikke samme rigdom af produkter, men ambitionerne og kvaliteten er den samme. Susanne opsummerer, at Knuthenlund er smagen af umage, vitalitet og ren samvittighed.

Læs mere her

Steffenskilde

I de bakkede vestsjællandske landskaber med udsigt til Tissø ligger Steffenskilde. Gården emmer af de mange dyr der lever godt i ro og mag. Steffenskilde producerer biodynamisk kød og mel med fokus på håndværket.

Læs mere

Steffenskilde
Lammehave

Lammehaven

Lammehave ligger på det østlige Falster, kun få kilometer fra Østersøen.
Jakob dyrker korn og en række grøntsager, primaert gamle danske sorter med fokus på smag og intensitet. Der er også æg i hønseriet, og pt. ca. 70 får og lam.

Læs mere her

Founder image

Bellingehus Frugtplantage

Verner er et utroligt vidende menneske der brænder for det han laver. Fokus er på økosystemet, at udvikle de originale lokale æblesorter og samtidig bruge naturens biodiversitet til at udnytte mulighederne for at sikre skadedyrsbekæmpelse.

Læs mere her

KysØko

Anders dyrker frugternes rå udtryk. Og så har han og Susanne dyrket æbler sammen siden 2008 under navnet KysØko. I dag har de mere end 70 forskellige sorter. Der laves enkeltsort-most på en række spændende bær der fryses ned, så de kan konserveres uden pasteurisering. Hertil kommer en række andre frugter og bær.

Læs mere her

Product image
Founder image

Mangholm

Mangholm er et økologisk landbrug, der drives af familien Hage med Tine som leder af bedriften. Driften på Mangholm er fokuseret på bevaring af de gamle danske husdyrracer, naturpleje og formidling. Vi driver jorden nænsomt på naturens præmisser og har stor fokus på biodiversitet, dyrevelfærd og kvalitetsråvarer.


Læs mere her

Rytzebækgaard

Rytzebækgård

På Rytzebækgård avler Kirsten æbler. Plantagen er placeret på det sydlige Møn ud til Østersøen. Kirstens æbleproduktion er økologisk og er på vej til at blive biodynamisk. Udover frugten leverer Rytzebækgård også most.

Læs mere her

Poul Johansen Økologi

Poul Johansen har en mindre økologisk bedrift ved Stege på Møn. Med udsigt til vand på begge sider, Stege Bugt på indersiden og Søhundehavn østpå, dyrker Poul blandet grønt, solbær, og ikke mindst, hasselnødder. Poul dyrker 4 forskellige slags hasselnødder i sin plantage.

Læs mere her

Poul Johansen Økologi
Hårbølle Mejeri

Hårbølle Mejeri

Hårbølle Mejeri producerer oste og yoghurter efter de bedste håndværksmæssige traditioner, baseret på lokale råvarer.

Læs mere her

Founder image

Vidarslund, Marjatta

Vidarslund Gartneri er et biodynamisk og økologisk gartneri på Sydsjælland, ikke langt fra Faxe, med 2000 m2 væksthus og ca. 2000 m2 friland. Vidarslund har i samarbejde med de andre dele af Marjatta fællesskabet også adgang til græssende kvier.

Læs mere her