Bestil før onsdag kl 12 og modtag dine varer torsdag. Minimumskøb 250 kr. Levering i Kbh, Frb, Brønshøj, Vanløse, Gentofte og Hellerup for kun 29 kr. lige nu - gratis ved køb over 500 kr.

Hårbølle Mejeri

Håbølle Majeri

Hårbølle Mejeri producerer oste og yoghurter efter de bedste håndværksmæssige traditioner, baseret på lokale råvarer. Mejeriet blev etableret i 2011 af Per Sørup og har i dag manifesteret sig som et kvalitetsosteri der leverer håndlavede oste og yoghurter til halvdelen af Danmarks Michelinstjernerestauranter, og en lang række andre toprestauranter. Men den lokale støtte på Møn og omegn er mindst lige så stabil. 

Per har lært ostekunsten af Maria Jesus og Rafael på deres lille gård i bjergene uden for Aracena midtvejs mellem Sevilla og den Portugisiske grænse. Maria Jesus har lavet ost siden hun var lille. Hun har lært det af sin mor, som igen har lært det af sin. Og i vinteren 2011-12 fik vi lov at være med, for at lære noget af kunsten og håndelaget af.

Det kan smages i de faste fåre- og gedeoste, den såkaldte "Mønske Manchego". De faste oste er lavet som man har gjort det i Spanien i generationer: Uden anden presning end den ostens egen vægt udgør, og med minimum 2 måneders modning. Det giver en fast ost, med smuk skorpe, og en relativ blød kerne. 

Produktion

Udover de faste fåreoste produceres der komælksoste (i stile der minder om camembert, brie og tomme). De laves på mælk fra flotte, sunde og glade Jerseykøer fra ”Bomgården” på Lusemosevej på Vestmøn.
Ejendommen blev for nogle år siden overtaget af en dygtig ung dansk-svejtsisk familie, som ud over 3 børn, hund og kat, tager sig af 150 malkekøer med kalve og ungkreaturer under opfostring. Om sommeren kan de se kreaturerne græsse på markerne ud mod Ulvsund og Kalvestrømmen.

Du kan også få (fed) fløde, smør og youghurt fra Hårbølle. 

Håbølle Majeri Ost
Håbølle Majeri Camembert

Se vores produkter fra Hårbølle Mejeri

Hel Tomme de Møn, hel ost, 12-1400 gram Hårbølle Mejeri
Hel Tomme de Møn, hel ost, 12-1400 gram Hårbølle Mejeri
Hårbølle Mejeri

Tomme de Møn

325,00 kr
Brie fra Møn Hårbølle Mejeri
Brie fra Møn Hårbølle Mejeri
Brie fra Møn Hårbølle Mejeri
Camembert fra Møn af jersey mælk fra vestmøn
Hårbølle Mejeri

Frisk brie fra Møn, 140 eller 220g

48,00 kr
Fåremælks yoghurt fra Møn
Fåremælks yoghurt fra Møn
Fåremælks yoghurt i dessert - inspiration
Hårbølle Mejeri

Yoghurt af fåremælk - fra Møn 220 og 440g

25,00 kr
Salatost af Fåremælk fra Møn
Salatost af Fåremælk fra Møn
Hårbølle Mejeri

Salat ost fra Møn - Let saltet fåreost - 110 g

40,00 kr
Tilbage til toppen