Rytzebækgård

Danmarks smukkest beliggende æbleplantage ligger på det sydlige Møn. Kirsten Rohde Jensens avl nyder godt af Østersøen i de kolde forår, hvor vandet beskytter mod frosten og skærmes mod nord af Grønvedskov. Dette ideelle æblemikroklima giver smagen af sol i æbler og i mosten - også selvom om blomstringen sker lidt senere.
.

Biodynamisk

Kirsten har siden 2001 arbejdet på at finde de rigtige æbler i plantagen i samarbejde med eksperten Maren Korsgaard fra Københavns Universitet.

Der er både æbletræet fra barndommen, de klassiske Filippa og Ingrid Marie, de mere robuste sorter, der er særligt egnede til den milde dyrkning i det lokale mikroklima, men særligt de oprindelige lokale æblesorter der bringes tilbage til fordums glans. Det er f.eks. Guldborgsund-æblet, Kronprinsesse æbler fra Hjertebjerg og eller det mere madegnede Lyngbytorp-æble. Og mangle flere.

Kirstens arbejde med æblerne har skabt så megen opmærksomhed, at forskerne nu er begyndt at træde et skridt endnu tættere på og vil samarbejde.
Kirstens hensynsfulde økologiske drift er under omlægning til biodynamisk. Der anvendes ingen sprøjtemidler, men i stedet en rig biodiversitet af bl.a. fugle og insekter, både som mål i sig selv og som middel til at undgå skadedyr.

Kirsten høster ca. 2 tons friske æbler om året, resten går til most. Kirstens æblesæson begynder så småt i [juli-august], alt efter vejret.  

Se vores produkter fra Rytzebækgård

Liquid error (sections/pf-d7252f18.liquid line 55): product form must be given a product