Steffenskilde

Steffenskilde

I de bakkede vestsjællandske landskaber med udsigt til Tissø ligger Steffenskilde roligt og smukt. Gården emmer på en og samme gang af liv og fred - de mange dyr der lever godt i ro og mag. Steffenskilde har været i familien Olsens eje i 5 generationer. Helt tilbage i 1952 blev gården som en af de første i Danmark omlagt til biodynamisk drift af faren til de to brødre Karl-Steffen og Johannes Olsen, der i dag driver landbruget. Faren måtte lægge sine kunsterambitioner på hylden da han som den eneste søn nølende måtte tage forpligtelsen til at videreføre gården på sig. Det kan du i dag være glad for, idet det kunstneriske i stedet fik fri udfoldelse i Steffenskildes biodynamiske landbrug.

Produkter

Steffenskilde fokuserer på produktion af kød fra deres blandede kvæghold samt på produktion af vårspelt, ølandshvede, vinterhvede, havre, byg og kløvergræs til dyrene. Karl-Steffen maler kornet til dig på sin nyindkøbte stenkværn, efter at han har fået bestillingen - friskere malet korn finder du ikke!

Der holdes både sort- og rødbroget malkekvæg samt den lidt større finske race, Ayrshire. Der holdes ca. 5 køer samt ca. 60 stude, malkekvæg med indkrydsning af kødkvæg. Dette bidrager til mere intramuskulært fedt, der giver mere mørt kød. Dyrene går ude på græs om sommeren og får ensilage inde om vinteren. Dette bidrager til en højere næringsværdi. Dyrene slagtes på det lokale Herlufmagle slagteri.

Vi kan både levere mel og kød til dig direkte fra Steffenskilde.

Se vores produkter fra Steffenskilde