Vidarslund

Vidarslund, Marjatta

Vidarslund Gartneri er et biodynamisk og økologisk gartneri på Sydsjælland, ikke langt fra Faxe, med 2000 m2 væksthus og ca. 2000 m2 friland. Vidarslund har i samarbejde med de andre dele af Marjatta fællesskabet også adgang til græssende kvier. Det giver liv og gødning til gartneriet, der er afgørende for grøntsagernes særlige smag og næringsindhold.
Sjak Boot har drevet gartneriet de sidste 25 år, de seneste 15 år sammen med Ulla Terkelsen. Sjak er oprindeligt fra Holland. 

Grønt & skadedyr

Vidarslund dyrker grønt som agurker, tomater, peberfrugter, courgetter, auberginer og selv meloner og en række andre grøntsager. Vinterløg, vinterportolak, søde kartofler, hovedsalat og selleri er der også og meget mere. Og nye eksperimenter kommer løbende til, senest en lille eksperimentel produktion af lysrod til videre forarbejdning.

Da der ikke anvendes sprøjtemidler arbejder Sjak med biologisk bekæmpelse af skadedyr, dvs. målrettet anvendelse af særlige typer dyr der kan holde skadedyrene i skak på de enkelte planter. 

Se vores produkter fra Vidarslund